SÜT PROTEİNLERİ

ANASAYFA / ÜRÜNLER / SÜT ÜRÜNLERİ

SÜT PROTEİNLERİ

Sütteki kuru maddenin yaklaşık %27’sini oluşturan süt proteinleri en önemli temel bileşendir. Süt proteinlerinde, büyük bir kısmı yapılarında vücut tarafından sentezlenemeyen dolayısıyla gıdalarla dışarıdan alınmaları gereken temel “esansiyel amino asit” olan yaklaşık 23 adet amino asit bulunmaktadır. Süt proteinlerinin biyolojik değeri bitkisel proteinlere göre çok yüksek olduğundan, diğer proteinlere oranla süt proteinlerinden bireyler daha iyi yararlanmaktadır. Süt proteinleri hücre ve dokuların oluşmasında önemli rol oynar. Süt proteinleri büyüme ve gelişmeye önemli ölçüde katkı sağlar. Süt proteinleri saç ve tırnakların oluşumunda büyük rol oynar. Süt proteinleri kas fonksiyonlarına yardımcı olur. Süt proteini vücutta ödem yapan sıvıların toplanmasını önler.

Süt proteini homojen protein olmayıp farklı nitelikte 30’dan fazla fraksiyondan oluşmuştur. Fakat kazein ve serum proteinleri olmak üzere 2 grup altında toplanır. Vücudun yapı taşı olarak kabul edilen proteinlerin beslenmede önemli bir yeri bulunmaktadır.







IBSU Gıda Yatırım ve Ticaret A.Ş. | Her hakkı saklıdır. | © 2019