Peynir yapımı sırasında kazein ve yağın pıhtı olarak ayrılmasından sonra, geri kalan ve bileşimi peynir çeşidine ve yapım tekniğine bağlı olarak değişen peynir serumunun toz haline getirilmesi ile elde edilen mamuldür.
Peyniraltı Suyu içeriğindeki süt şekeri laktoz ve serum proteinlerince zengin gıda değeri yüksek kıymetli bir sudur. Ürünlerimiz minimum %6 ve %11 protein seçenekleriyle sunulmaktadır.
Peynir altı suyu tozu genel olarak bisküvilerde, şekerlemelerde, hazır çorbalarda, fırıncılık ürünlerinde, pastacılık ürünlerinde, dondurma üretiminde, işlenmiş et ürünleri üretiminde ve ilaç sanayinde kullanılmaktadır.
Barlardan ve içeceklerden fırıncılık, atıştırmalık ve kahvaltılık gevreklere kadar peynir altı suyu ürünleri atletlere ve vücut geliştiricilere, sağlığına düşkün ve yaşlanan nüfusa protein ve enerji sağlamaktadır. Dünyanın her yerindeki tüketiciler, doyurucu yüksek proteinli atıştırmalık arayışındadır ve büyüyen orta sınıf ekonomilerinin protein ihtiyaçlarını karşılayan ürünlere ve gelişen ülkelerdeki temel besinsel ihtiyaçları karşılamaya yardımcı gıda ve takviyelere olan talep artmaktadır.