KIVAM ARTTIRICI JELLEŞTİRİCİ AJAN VE EMÜLGATÖRLER

ANASAYFA / ÜRÜNLER / GIDA KATKI MADDELERİ

KIVAM ARTTIRICI JELLEŞTİRİCİ AJAN VE EMÜLGATÖRLER

Et, süt, içecek, şekerli mamuller, unlu mamuller, baharat ve hazır çorba sektörleri gibi gıda üreticilerine yönelik oldukça geniş bir portföye hitap eden ürünlerimiz, Helal, Kosher, Non GMO ve alerjen belgelerine sahip olup, tamamı Tarım Bakanlığı iznine tabidir. Portföyümüzde yer alan tüm katkı maddeleri ve kimyasallar, depolama koşullarına uygun, hijyenik ortamlarda stoklanır ve sevk edilir. Her ürünü, lot numarasına uygun olarak, analiz sertifikası ve gıda sektörünün gerektirdiği hassasiyete uygun olarak müşterilerimize ulaştırıyoruz.

Guar Gum (E412) Kıvam arttırıcı, emülgatör, stabilizatör, film oluşturucu, hacim arttırıcı olarak kullanılır. Unlu mamüller, süt ürünleri, et ürünleri, dondurma, çorbalar, sos ve çeşniler, salatalar, mayonez, ketçap, içeceklerde (limonata, aromalı içecekler, toz içecek) kullanılır.

Gum Arabik (E414) Kıvam arttırıcı, emülgatör ve hacim arttırıcı olarak kullanılır. Lokum, şekerleme, dondurma, sakız, puding, salata sosları, içecek karışımları gibi çok çeşitli alanlarda kıvam verici olarak kullanılır.

Jelatin (80-140-160-200-220-240)Bloom Stabilizatör, kıvam arttırıcı, yapıyı geliştirici olarak kullanılır. Reçeller, jöleler, şekerlemeler, helva, tatlılar, pudingler, meyve suları, çorbalar, soslar, et ürünleri, krem peynirler, margarin, dondurma, yoğurtlarda kullanılır.

Karboksi Metil Selüloz (CMC) (E466) Gıdalarda kıvam arttırıcı, buz kristallerinin oluşumunu kontrol edici, yapıyı geliştirici, topaklanmayı önleyici, berraklaştırıcı, su tutucu, film oluşturucu olarak kullanılır. Unlu mamüller, tatlılarda, dondurulmuş tatlılarda, pudinglerde, pasta kremasında, krem peynirlerde, içeceklerde, soslarda, dondurmalar, diyet ürünleri, şekerlemelerde kullanılır.





Mikrokristalin Selüloz (MCC) (E460) Gıdalarda emülgatör, hacim arttırıcı, kıvam arttırıcı, topaklanmayı önleyici, yağ ikame edici, saydamlaştırıcı olarak kullanılır. Dondurulmuş tatlılar, kremşanti, süt ürünleri, peynir, içecekler, pastalar, dondurmalar, dolgu maddeleri, soslar ve çorbalarda kullanılır.

Ksantan Gum (E415) Gıda endüstrisinde kıvam arttırıcı, emülgatör, stabilizatör, hacim oluşturucu ve yapıyı geliştirici olarak kullanılır. Soslarda, mayonez, ketçap, çorbalar, içecekler, unlu mamüller, süt ürünleri, salamuralarda kullanılır.

Karragenan(Rafine -Yarı Rafine)(E407) Jelleştirici, kıvam arttırıcı ve stabilizatör olarak kullanılır. Dondurma, dondurulmuş ürünler, çikolatalı sütler, sütlü tatlılar, toz süt ürünleri, peynirler, et ürünleri, reçeller, jöleler, soslar ve içeceklerde kullanılır.

Lifler (Buğday, Selüloz) Gıda sanayinde kalorisiz kabartıcı ajan, ağız hissini geliştirme, su ve yağ bağlayıcı, yapıyı iyileştirme amaçlarıyla kullanılır. Çikolata, bisküvi, kek, kurabiye, unlu mamüller, pastacılık, et ürünleri, tahıl gevrekleri, diyet ürünleri, sakız ve şekerlemelerde kullanılır.



IBSU Gıda Yatırım ve Ticaret A.Ş. | Her hakkı saklıdır. | © 2019